Industrieel vastgoed

https://oreon-properties.be/wp-content/uploads/2023/05/uw-specialist-in-1.jpg

Industreel vastgoed voor uw onderneming

Onder industrieel vastgoed verstaan we eerder grotere bedrijfspanden met een specifieke industriële functie. Deze functie kan heel uiteenlopend zijn, van het bewerken van grondstoffen of het opslaan van gegevens in datacenters tot het vervaardigen van producten voor de voedingsindustrie. Kenmerkend voor industrieel vastgoed is echter dat deze panden vaak op maat gemaakt zijn. Het kopen of verkopen ervan is dan ook geen sinecure, maar met Oreon Properties hebt u een deskundige partner aan uw zijde om uw zoektocht te vergemakkelijken!

Industrieel vastgoed op maat

Industriële bedrijfspanden zijn vaak op maat afgestemd op de productieprocessen van de vorige eigenaar of huurder. Idealiter produceert of bewerkt de nieuwe eigenaar of huurder zijn goederen op een vergelijkbare wijze, zodat de productieprocessen zo veel mogelijk overeenkomen en de beschikbare process flows behouden kunnen worden. Ook wat betreft de aanwezige voorzieningen en beschikbare ruimte moet er op voorhand goed nagedacht worden of er voldoende plaats en faciliteiten voorhanden zijn.

Voordelen van het kopen van industriële bedrijfspanden

Het grote voordeel van het kopen van industrieel vastgoed is dat, wanneer het geschikte bedrijfspand gevonden wordt, er vaak minder moet geïnvesteerd worden in de infrastructuur. Zelfs ingrijpende aanpassingen komen doorgaans voordeliger uit dan de constructie van een nieuwbouw. Deze meerwaarde trekt veel ondernemers over de streep om te investeren in bestaande industriële bedrijfspanden.

Industrieel vastgoed: waarop letten

Toch kan u bij de speurtocht naar industrieel vastgoed best doordacht te werk gaan. Let onder andere op de gebruikte bouwmaterialen, aangezien die onder andere de draagkracht van de structuur en de isolatiewaarde van het gebouw grotendeels mee bepalen. Bouw bij de aankoop van een industrieel bedrijfsgebouw altijd wat reserve in om eventuele aanpassingen aan het gebouw zelf, of aan de infrastructuur, te kunnen doorvoeren.

Industrieel vastgoed met Oreon Properties

Vastgoedmakelaar Oreon Properties helpt u met het kopen en verkopen van uw industrieel vastgoed. Met aandacht voor het individuele aspect en kennis van zake gaan wij samen met u op zoek naar een geschikte partij en begeleiden wij u in het opmaken en afhandelen van het contract. Onze eerdere successen op het gebied van het kopen en verkopen van industriële bedrijfspanden dragen bij aan onze ervaring. Voor meer informatie, bel ons zeker op het nummer +32 (0)14 23 48 23.

Op zoek naar industrieel vastgoed?