Loods

https://oreon-properties.be/wp-content/uploads/2023/05/uw-specialist-in-1.jpg

Een loods geeft uw onderneming de ruimte

Ondernemingen die nood hebben aan wat extra ruimte kunnen hun activiteiten aanzienlijk uitbreiden door het huren of kopen van een loods. De veelzijdigheid van een grote overspanning, veel opslagplaats, hoge plafonds en een aangepaste indeling maakt van een loods de perfecte plaats voor een heel scala van bedrijfsactiviteiten. Denkt u eraan een loods, magazijn of opslagruimte te huren of te kopen? Vraag dan zeker raad aan uw vastgoedmakelaar voor een vlotte zoektocht en transactie.

Capaciteit en type

Een loods huren of kopen brengt heel wat aandachtspunten met zich mee. Houd hierbij steeds in gedachten waarvoor hij zal moeten dienen, hoeveel capaciteit u werkelijk nodig hebt en wat de algemene en/of bijkomende onkosten zullen zijn. Een opslagplaats met stalen structuur en sandwichpanelen is bijvoorbeeld zeer flexibel doordat extra ramen, deuren of poorten eenvoudig kunnen worden bijgemaakt. Een wit gecoat steeldeck, metalen balken en kolommen, geven bovendien een ruim, open gevoel.

Faciliteiten

Denk steeds op voorhand na over de faciliteiten die uw loods of hanger zal nodig hebben om uw onderneming optimaal te kunnen ontplooien. Zo kunnen er gemakkelijk onderverdelingen in worden bijgemaakt, maar moet men uiteraard steeds rekening houden met de structuur. Zorg er voor dat de hangar die u op het oog heeft steeds over minimum 6 meter vrije hoogte beschikt voor een ideaal groei- en verkooppotentieel, ook al hebt u deze hoogte niet onmiddellijk nodig. Hogere loodsen zijn geschikt voor meerdere soorten bedrijfsactiviteiten en hier is de meeste vraag voor op de markt. Voor loodsen die een hoge in- en outflow kennen van goederen of voor een hangar die gebruikt zal worden voor logistieke doeleinden is een betonnen structuur meestal aangewezen om de constructie te beschermen in geval van een aanrijding.

Met of zonder isolatie

Wie een loods als investering wil kopen doet er goed aan om uitgebreid de energiewaarden en regelgevingen na te gaan. Komt er een verwarmings- of koelingsinstallatie, dan moet het gebouw namelijk EPB-conform zijn. Extra isolatie betekent een extra kost, maar bedrijven met een lange termijn visie zien er zeker het nut van in. Achteraf isoleren is echter duur en onpraktisch, kies dus voor een loods die al voldoet aan de opgelegde normen of die deze zelfs overschrijdt. Is een klimatisatie-installatie geen vereiste voor uw bedrijfsactiviteiten? Bedenk dan wel dat een loods zonder isolatie ook achteraf moeilijker van de hand te doen is!

Oreon adviseert

Hebt u een hangar of opslagplaats op het oog? Kom dan zeker langs bij uw vastgoedmakelaar, Oreon Properties. Wij gaan na wat u nodig hebt om uw onderneming te huisvesten onder de beste omstandigheden en of de loods voldoet aan de verschillende reglementeringen. Ook voor het opstellen en het afhandelen van het contract kan u steeds een beroep op ons doen! Geïnteresseerd? Bel ons op het nummer +32 (0)14 23 48 23.

Op zoek naar een loods?