Magazijn

https://oreon-properties.be/wp-content/uploads/2023/05/uw-specialist-in-1.jpg

De flexibiliteit van een magazijn

Is uw onderneming klaar om te groeien? Dan is het huren of kopen van een magazijn een logische volgende stap. De nood aan uitbreiding is meestal een logisch gevolg voor bedrijven die druk in de weer zijn met hun ontwikkeling. Ziet u de aankoop van een magazijn eerder als een rendabele vastgoedinvestering? Oreon Properties staat u bij met advies en actie in elke stap van het (ver)huren of (ver)kopen van een magazijn.

Uw magazijn verbouwen

Het grote voordeel van een magazijn is dat het een bijzonder veelzijdig bedrijfspand is. Als opslagruimte, voor logistieke doeleinden, voor bedrijfsactiviteiten of voor handel: u kan er letterlijk alle kanten mee op. Magazijnen zijn te vinden in verschillende oppervlakten, capaciteiten, hoogtes, enz. U kan het ook ombouwen tot kantoren of studio’s door het optrekken van wanden, tussenschotten en andere faciliteiten die doorgaans gemakkelijk te plaatsen zijn. Sommige vroegere magazijnen of bedrijfspanden, vaak gelegen in stadscentra, worden omgebouwd tot statische kantoren of loften.

Op maat van uw bedrijf

Toch kan u best ook rekening houden met de voorzieningen die al aanwezig zijn. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u een magazijn kiest waar er voldoende capaciteit voorhanden is, liefst met wat reserve. Verzeker u er ook van dat het plafond hoog genoeg is, niet enkel voor de eventuele stapeling van goederen, maar ook voor mogelijke transportsystemen, verlichting of vrachtvervoer. Zal de vloer zware lasten moeten dragen? Controleer dan zeker de draagkracht van de vloer en let op met vloerverwarming. Het bevestigen van stapelrekken of machines op de vloer is dan vrijwel uitgesloten. Worden er kantoren gehuisvest in het magazijn? Dan zijn isolatie en een gepaste klimatisatie-installatie onmisbaar. Een zware kost die vaak over het hoofd wordt gezien, is de verplichting van het werken met ramen en muren met een verhoogde brandweerstand.

Aanpassingen doorvoeren

Een gebouw moet makkelijk en met een minimum aan kosten aanpasbaar zijn aan een volgende activiteit. Voor magazijnen vertaalt dit zich in vrije hoogte, maar ook in een soepele modificatie van de verhouding magazijnruimte versus kantoorruimte. Ga voor alle aanpassingen die een invloed hebben op de structuur van het gebouw steeds te rade bij een architect om de stevigheid van de constructie ten allen tijde te vrijwaren!

Investeren in een opslagruimte

Investeren in een magazijn, opslagruimte of loods is bij een weloverwogen keuze, zeker de moeite waard. Om een vlotte verhuur te verzekeren zijn er wel enkele factoren waar u aan moet denken. Zo is een magazijn enkel geschikt om werknemers tewerk te stellen wanneer het conform is met de EPB-normen voor verwarmde/gekoelde bedrijven. In het geval van een nieuwbouw heeft de activiteit van de huurder van het bedrijfspand een weerslag op het rendement. Bij opslag kan men werken met een contract van terbeschikkingstelling en dient u de teruggevorderde BTW van de bouwwerken niet terug te storten. In het geval van een productie-activiteit zal de investeerder de BTW moeten terugbetalen.

Op zoek naar een magazijn?