Bouwgrond voor bedrijven

https://oreon-properties.be/wp-content/uploads/2023/05/uw-specialist-in-1.jpg

Een bouwgrond voor uw bedrijf

Bent u op zoek naar een bedrijfsgrond om uw onderneming te herlocaliseren of om te investeren in commercieel vastgoed? Dan kan vastgoedmakelaar Oreon Properties u helpen bij het vinden van een bouwgrond met een uitstekende ligging. Oreon Properties bezit een brede expertise op het vlak van grondkwaliteit, locatie en regelgeving omtrent bedrijfsgronden. Vermijd een overhaaste beslissing door de bouwgrond van uw keuze te laten analyseren door uw vastgoedmakelaar.

Heel wat bedrijven speuren naar bouwgronden om hun activiteiten ten volle te ontplooien. Een bouwgrond voor bedrijven laat u immers toe om te beginnen met een blanke lei, die u volledig naar eigen goeddunken kan invullen. Zo ontwerpt u een bedrijfspand volledig naar uw noden zodat het perfect aansluit op uw groeipotentieel.

Een bedrijfsbouwgrond kiezen

Bij het kiezen van een geschikte bouwgrond voor bedrijven zijn er talloze elementen waarmee rekening moet gehouden worden. Naast omgevingsfactoren moet ook het wettelijk kader bijvoorbeeld uitgespit worden. Het is immers al voorgevallen dat een onderneming een bouwgrond koopt in een zone waar geen industrie gevestigd mag worden, met een lange juridische procedure tot gevolg… Bespaar u de moeite en de kosten van een ongeïnformeerde beslissing en reken op uw vastgoedmakelaar Oreon Properties.

Een bouwgrond voor bedrijven uit het buitenland

Ook bedrijven die gevestigd zijn in het buitenland en een bedrijfsgrond zoeken voor een nieuwe vestiging in België doen er goed aan een vastgoedmakelaar te contacteren. Bent u namelijk niet volledig vertrouwd met de regelgeving en met de wettelijke omkadering van het vestigen van bedrijfsvastgoed, dan kan Oreon Properties u informeren en adviseren.

Alles draait om locatie

Het belangrijkste aspect om in gedachten te houden bij het kopen van een bedrijfsbouwgrond is zonder twijfel de locatie. Idealiter vestigt u uw onderneming dichtbij belangrijke verkeersknooppunten zoals snelwegen, luchthavens, havens of treinstations. Hebt u een bouwgrond voor bedrijven op het oog, laat dan een grondige locatieanalyse uitvoeren door Oreon Properties.

Niet alleen krijgt u advies in verband met de nabijheid van belangrijke transportkanalen zoals autosnelwegen, havens of stations; er wordt ook melding gemaakt van alles wat u moet weten in verband met de bodemspecificaties en de oppervlakte van de bedrijfsgrond.

Het eerste is namelijk van belang voor de bouwkosten en de verzekering van uw pand: zowel de fundering als de verzekering vallen duurder in gebieden met risico op wateroverlast. Het tweede is dan weer belangrijk wanneer u aan de constructie van uw pand begint: een vierkante of rechthoekige bedrijfsgrond biedt veel meer opties dan driehoekige of andere vormen.

Zo hebt u op alle vlakken een duidelijk rapport in handen.

Een bedrijfsgrond zoeken via Oreon Properties

Werkt u samen met Oreon Properties als vastgoedmakelaar, dan weet u zeker dat ale mogelijke aspecten op voorhand grondig zullen worden nagegaan. Wij leveren een uitgebreide locatieanalyse af van de bedrijfsgrond die u voor ogen hebt, zonder daarin een eventueel negatief advies uit de weg te gaan. Het aankopen van een bedrijfsgrond is namelijk een beslissing die u enkel kan nemen als u goed geïnformeerd bent. Oreon Properties komt daarom op voorhand met u praten over uw plannen met uw onderneming om erachter te komen welke voorzieningen onontbeerlijk zijn en waar de knelpunten liggen. Wij denken mee met u voor het vinden van de perfecte bedrijfsgrond!

Op zoek naar een bouwgrond?