Bedrijfsvastgoed

30 maart 2023

Wat is bedrijfsvastgoed?

Bedrijfsvastgoed is een type vastgoed dat wordt gebruikt voor commerciële doeleinden. Denk aan kantoren, winkels, fabrieken, magazijnen en andere soorten gebouwen die worden gebruikt voor bedrijfsactiviteiten. Bedrijfsvastgoed kan verschillende functies hebben. Kantoren voor administratieve taken, opslagruimtes zoals een magazijn voor het bewaren van goederen of winkels voor de verkoop van producten en diensten. Als ondernemer kan u dus nood hebben aan verschillende soorten commercieel vastgoed.

Welke soorten vastgoed bestaan er en welk type voldoet aan uw noden en eisen? De bedrijfsvastgoed experts van Oreon vertellen u er graag alles over in deze gids.

Welke soorten bedrijfsvastgoed bestaan er?

Kantoren

Kantoren worden gebruikt voor een breed scala aan zakelijke en professionele activiteiten. Denk aan je administratieve afdeling, maar ook je boekhouding, marketing afdeling en customer service. Met andere woorden: iedereen die aan je onderneming werkt, heeft baat aan een aangename kantoorruimte om zijn taken geconcentreerd te vervullen.

Verschillende soorten bedrijfsvastgoed om te gebruiken als kantoor: KMO-unit, magazijn met bureel, kantoorruimte, kantoorgebouw

Winkels

Verkoopt u producten? Dan heeft u een winkel nodig om uw producten fysiek toegankelijk te maken voor uw doelgroep. De ideale winkel vinden, is vaak een moeilijke opgave. De grootte, locatie en indeling spelen hier namelijk een belangrijke rol.

Dat is dan ook ineens de reden waarom u dit type vastgoed in énorm veel verschillende vormen en maten terugvindt. Vaak is er maatwerk nodig om de winkel volledig af te stemmen op uw bedrijfsdoelstellingen.

Verschillende soorten bedrijfsvastgoed om te gebruiken als winkel: commercieel gebouw

Magazijnen

Als ondernemer heeft u vaak nood aan een opslagruimte om al uw materiaal en producten veilig te stockeren. Een magazijn biedt hiervoor de oplossing. Dit bedrijfsvastgoed is speciaal ontwikkeld om stockage ruimte te creëren en heeft vaak extra functies. Denk bijvoorbeeld aan een geïntegreerde kantoorruimte of zelfs een woning.

Verschillende soorten bedrijfsvastgoed om te gebruiken als magazijn: opslagruimte, logistiek gebouw, magazijn met bureel, magazijn met woonst

Fabrieken

Heeft u een productiebedrijf? Dan heeft u de mogelijkheid om uw producten extern te laten produceren. Maar, u hebt natuurlijk ook de optie om uw producten zelf te produceren in uw eigen fabriek. In dit geval spreken we, net als bij magazijnen, over [industrieel bedrijfsvastgoed].

Fabrieken worden vaak volledig op maat van de ondernemer gebouwd omdat de benodigdheden sterk afhankelijk zijn van het productieproces.

Verschillende soorten bedrijfsvastgoed om te gebruiken als fabriek: industriegrond

Investeren in bedrijfsvastgoed

Elke slimme investeerder heeft commercieel vastgoed in zijn portfolio. Logisch, want investeren in bedrijfsvastgoed kan u een heel mooie ROI opleveren. Investeren in bedrijfsvastgoed brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Stabiele inkomstenbron: bedrijfsvastgoed biedt doorgaans een heel stabiele inkomstenbron in de vorm van huurinkomsten. Deze opbrengsten bieden u een extra passief inkomen.
  • Inflatiebestendig: huurprijzen worden geïndexeerd bij inflatie, hierdoor blijft de waarde van uw vastgoed beschermd.
  • Potentieel voor waardegroei: commercieel vastgoed kan in waarde stijgen als gevolg van economische groei, toenemende huurinkomsten en verbeterde marktomstandigheden.

Oreon Properties: expert in bedrijfsvastgoed

Vastgoedmakelaar Oreon Properties is uw expert op het vlak van (ver)huur of (ver)koop van bedrijfsvastgoed. Investeerders en ondernemingen die op zoek zijn naar kantoren, logistiek of industrieel vastgoed kunnen bij Oreon Properties aankloppen voor professioneel advies op maat en begeleiding bij al hun investeringen en vastgoedtransacties. Altijd zetten wij de belangen van de klant voorop, waken wij over de hoogste ethische normen en houden wij rekening met het maatschappelijk aspect.

Bedrijfsvastgoed verkopen

Wilt u uw bedrijfsvastgoed verkopen of verhuren? Oreon Properties gaat voor u op zoek naar de ideale huurder op koper. Contacteer ons vrijblijvende voor een waardebepaling van uw bedrijfsvastgoed.

 

Delen

Ondersteuning nodig bij de (ver)koop/ (ver)huur van uw bedrijfsvastgoed?