Consulting in bedrijfsvastgoed

https://oreon-properties.be/wp-content/uploads/2023/05/uw-specialist-in-1.jpg

Bedrijfsgroei gaat vaak gepaard met een nood aan meer ruimte. Hoe pakt u die investering aan: kiest u voor kopen of huren? Anderzijds kan u op een bepaald moment gas terug willen willen nemen, het roer wenden of zelfs afscheid willen nemen van uw bedrijf. Wat dan met uw bedrijfsvastgoed?

Wij adviseren u over de verschillende mogelijkheden om vastgoed doordacht in te zetten. Opdat uw bedrijf niet alleen fysisch kan groeien, maar ook opdat u voldoende ademruimte heeft om verder te investeren in de toekomst van uw bedrijf. En opdat uw opgebouwde vermogen zoveel mogelijk rendeert.

In welke groeifase uw bedrijf zich ook bevindt, Oreon Properties begeleidt u graag om uw bedrijfsvastgoed op elk moment strategisch in te zetten, helemaal in functie van uw ambities en noden als ondernemer.

Kopen of huren?

Deze vraag kruist het pad van elke ondernemer. Beide opties hebben hun voordelen. Wat voor u de beste optie is, hangt af van uw situatie en van uw ambities als ondernemer.

Bent u een starter of heeft uw onderneming al wat jaren op de teller? Bent u op zoek naar flexibiliteit of is uw onderneming klaar om vermogen op te bouwen?

Allemaal factoren die meespelen in uw keuze.

Een stuk van jouw pand verhuren voor extra cashflow

Soms vind je het ideale pand, maar is dat op dat moment nog wat te groot voor jouw activiteiten. Misschien zijn er verschillende vestigingen die te veel kosten. Of allerlei omstandigheden belemmeren de groei van je bedrijf. Door de lege ruimte kunnen kosten dan onnodig oplopen. Je kan die verloren ruimte compenseren door een deel van jouw bedrijfsruimte te verhuren of te verkopen.

Bij Oreon Properties begeleiden we je dan graag. Ook als je al geïnvesteerd hebt in onroerend goed en je wil een strategie uittekenen voor het behoud en de ontwikkeling daarvan.

Sale & leaseback: ademruimte voor jouw onderneming

De coronacrisis heeft een enorme impact op onze ondernemingen. Zowel de kleinere bedrijven als de gevestigde waarden worden getroffen. Een erg onzekere periode, want slechts mondjesmaat wordt de impact van deze crisis op de financiële gezondheid van onze bedrijven duidelijk. Wat wel zeker is – nu meer dan ooit – is het feit dat uw vastgoed strategische waarde heeft.

Wat met je vastgoed als je je bedrijf wil verkopen?

Je wil je bedrijf verkopen… daar is niets raars mee, want iedere ondernemer zal op een bepaald moment afscheid nemen van zijn bedrijf.

Die beslissing kan verschillende redenen hebben: je kan behoefte hebben aan een nieuwe uitdaging, je wil met pensioen gaan, je wil het opgebouwde vermogen verzilveren of je zoekt een betere work/life balans.
Of misschien is het geen geplande beslissing, maar eerder ingegeven door een noodscenario, zoals een overlijden of ziekte. Ook hier kan je jouw vastgoed strategisch inzetten, afhankelijk van jouw wensen en noden.

Heeft u advies nodig?

Oreon Properties begeleidt ondernemers om vastgoed strategisch in te zetten tijdens de verschillende groeifases van het bedrijf.
Wij maken graag tijd voor uw vragen.