Opslagruimte

https://oreon-properties.be/wp-content/uploads/2023/05/uw-specialist-in-1.jpg

Een opslagruimte voor uw onderneming

Of u uw bedrijf nu wilt uitbreiden door het huren of kopen van een opslagruimte: investeren in een opslagplaats biedt allerlei mogelijkheden voor uw bedrijf. Dankzij de extra ruimte kan uw bedrijf blijven groeien. Bij het zoeken naar een geschikt magazijn is het echter wel belangrijk om rekening te houden met het doel waarvoor de ruimte zal dienen. Afhankelijk van uw bedrijfsactiviteiten zal de opslagplaats immers over verschillende faciliteiten moeten beschikken!

Afstemmen op uw product

Bij het zoeken naar een geschikt magazijn of een ideale opslagruimte houdt u best zo veel mogelijk rekening met het product dat u er zal onderbrengen. Bereken niet alleen de beschikbare oppervlakte en de hoogte van het plafond, maar ook bijvoorbeeld de breedte van de gangen indien er met vorkheftrucks gemanoeuvreerd moet worden. Slaat u zware goederen zoals metaal op, dan moet ook de draagkracht van de vloer toereikend zijn. Een opslagruimte waar ADR-goederen (gevaarlijke goederen) bewaard worden moet dan weer beschikken over vloeistofdichte vloeren en andere karakteristieken, zodat lekken niet de grond in sijpelen.

De opslagruimtes voor niet tastbare goederen, zoals de hedendaagse datacenters, moeten dan weer beschikken over mechanische koelsystemen, elektriciteitsvoorziening van verschillende leveranciers, stofvrij zijn en voldoende uitgerust zijn met beveiligingssystemen.

Voorzieningen

Hou zeker ook in het achterhoofd dat bepaalde goederen vragen om bepaalde voorzieningen. Een goede verlichting is bijvoorbeeld cruciaal bij het gebruik van heftrucks, om ongelukken te voorkomen. Voorzie ook zeker watersproeiers bij brandbare materialen, maar vermijd ze bij het opslaan van elektronica. Werkt er personeel in de opslagruimte? Dan moet het gebouw voldoende geïsoleerd zijn en moet er een klimatisatie-installatie voorzien worden.

Aangezien het na-isoleren van een opslagruimte een kostelijke zaak kan zijn, kijkt u beter uit naar magazijnen die al geïsoleerd zijn.

Locatie van uw opslagruimte

Vaak dient een opslagplaats tevens als logistiek verzamel- of verdeelpunt. Een goede locatie is dan ook van onschatbare waarde. Zullen de goederen vaak van en naar de opslagplaats vervoerd worden, zorg dan voor een ligging in de buurt van uw meest gebruikte vervoerskanaal, zoals een oprit van de autosnelweg, nabij een treinstation of aan de haven.

Opslagplaats vinden via Oreon Properties

Het vinden van een opslagruimte die voldoet aan al uw specifieke voorwaarden kan u overlaten aan uw vastgoedmakelaar, Oreon Properties. Wij maken graag de tijd om te luisteren naar uw wensen en benodigdheden, waarna wij op zoek gaan naar een opslag die aan de criteria voldoet. Ook investeerders in vastgoed kunnen we van advies voorzien over de panden en de locaties waarnaar er de meeste vraag is, zodat uw pand snel een huurder zal vinden.

Op zoek naar een opslagruimte?