Stageverslag Joep Pierik: Optimalisatie van bedrijfsprocessen bij Oreon Properties

19 juni 2024
stagiaire joep

Als student KMO-management aan de Karel de Grote Hogeschool kreeg ik de kans om een strategisch project uit te werken in een bedrijf en sector naar keuze. Mijn interesse in de vastgoedsector leidde mij snel naar Oreon Properties.

In samenwerking met Philippe Geudens en de hogeschool heb ik een project opgezet waarbij ik de bedrijfsprocessen van Oreon Properties in kaart bracht en optimaliseerde om zo de efficiëntie te verhogen. Dit project vormde een stevige uitdaging die mij gedurende 14 weken onderdompelde in de wereld van (commercieel) vastgoed en innovatie. Zo onderzocht ik bijvoorbeeld de mogelijke toepassingen van kunstmatige intelligentie binnen het bedrijf.

Daarnaast heb ik me verdiept in enkele uitdagingen waarmee de sector, en met name Oreon Properties, te maken heeft. Het is namelijk niet eenvoudig om als nichespeler de juiste oplossingen te vinden voor interne knelpunten. Vaak zijn de beschikbare tools vooral gericht op residentiële makelaars. Als er al aandacht wordt besteed aan commercieel vastgoed, ontbreekt vaak het onderscheid tussen verschillende soorten commercieel vastgoed, zoals magazijnen en kantoren, die elk een andere aanpak vereisen.

Tijdens dit project heb ik op verschillende manieren waardevolle ervaring opgedaan. Ik ben mee geweest naar bezichtigingen en taxaties, heb vergaderingen bijgewoond met diverse softwarebedrijven, partners van Oreon Properties geïnterviewd en bezocht, en een beurs bijgewoond, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Deze ervaring bood mij de mogelijkheid om niet alleen de onderneming te helpen groeien, maar ook mijn professionele vaardigheden en ervaring te ontwikkelen. Mijn dank gaat uit naar Philippe Geudens en het hele team van Oreon Properties voor deze unieke kans.

Delen