Invloed van het nieuwe werken op inrichting kantoren

24 juli 2020

De kantorenmarkt staat aan de vooravond van een grote verandering nu bedrijven volop hun manier van werken herdenken om werkplekken coronaproof te maken. Wat is de meerwaarde van een kantoor? Moeten bedrijven weer voor iedereen een plekje voorzien of zetten ze massaal in op telewerken? Ik denk dat we vooral slimmer zullen omgaan met het concept ‘kantoor’.

Door Philippe Geudens, partner bij Oreon Properties – 24/06/2020

Grotere of kleinere kantoren?

Bedrijven onderzoeken hoe werken er de komende maanden en jaren uit moet gaan zien. We zien veel bedrijven die eerder focussen op thuiswerk, maar nog steeds een kantoor willen als ontmoetingsplek. Anderzijds zien we ook bedrijven die juist meer kantooroppervlak vragen omdat zij inzetten op afstandsmaatregelen met looproutes en afscheidingswanden.

Slimmer omgaan met concept ‘kantoor’

Ik denk dat bedrijven dan ook slimmer omgaan met het concept ‘kantoor’. Ik denk dat bedrijven hun medewerkers enerzijds meer zullen laten thuiswerken. Anderzijds denk ik dat bedrijven ook meer ruimte per werknemer zullen moeten voorzien.

Een plek voor creativiteit en samenwerking

Thuiswerken zal meer en meer de standaard worden, maar medewerkers missen het overleg en de interactie met collega’s. Kantoren zullen daarom een extra functie krijgen, nl. die van ontmoetingsplaats.

Werken op kantoor reguleren

Thuiswerken is niet voor elke medewerker weggelegd, omwille van de thuissituatie of omwille van de jobinhoud. Daarom zullen bedrijven ook goed moeten nadenken over de spreiding van de bezetting. Wat zijn de drukste dagen, wat zijn de lege dagen en hoe faciliteren we wie wanneer op kantoor komt werken.

Delen

Wij maken graag tijd voor u

Oreon Properties denkt graag met u mee over de nodige kantoorruimte en de inrichting ervan.
Maak gerust een afspraak of contacteer ons via het contactformulier.