Investeren in KMO-units als alternatief beleggingsinstrument

10 juni 2024

We kennen allemaal de traditionele beleggingen in aandelen, obligaties en residentieel vastgoed. Maar door te investeren in KMO-parken kunt u uw portefeuille diversifiëren en profiteren van stabiele rendementen.

229e3d2fb9464dd9b5465e72c6c6d430

Bedrijfsvastgoed: Een stabiele toevoeging aan uw beleggingsportefeuille

Bedrijfsvastgoed valt vaak buiten de standaard beleggingsportefeuille, onterecht, want investeren in KMO-units en KMO-parken biedt een relatief stabiel rendement en een doorgaans stijgende waarde. Commercieel vastgoed verdient daarom zeker een plek in een gezonde beleggingsportefeuille.

Kwalitatief bedrijfsvastgoed: verdubbeling in waarde

De afgelopen jaren is de waarde van kwalitatief KMO-vastgoed verdubbeld, wat een grotere meerwaarde biedt dan klassiek vastgoed. Dit komt doordat ondernemers voortdurend willen groeien en ondernemen. Investeren in bedrijfsvastgoed biedt dan ook kansen op een gegarandeerd rendement. Bovendien zijn de huurinkomsten van KMO-units vaak stabieler en betrouwbaarder dan die van woningen of appartementen. Bedrijven en ondernemers huren gemiddeld langer en betalen punctueler omdat ze het pand nodig hebben voor hun bedrijfsactiviteiten.

Toenemende vraag naar KMO-vastgoed

Startende ondernemers hebben vaak niet direct het kapitaal om vastgoed aan te schaffen, terwijl veel bedrijven hun geld liever anders besteden dan aan vastgoed op de balans. Hierdoor blijft de vraag naar zowel investeringen in KMO-units als de verhuur ervan groeien. U kunt investeren in op maat gemaakte gebouwen of mix-parken met een aandeel kantoren.

c5bfb5992402496b8cec4f5bd9b07af0.png

Hoge rendementskansen

Bij investeringen in bedrijfsvastgoed zijn kosten zoals onroerende voorheffing, gemeentetaksen en onderhoudskosten meestal ten laste van de huurder, wat de rendementskansen voor investeerders verhoogt. Bovendien kunnen investeerders de BTW op de aankoopprijs recupereren en zijn er geen registratierechten verschuldigd. Bedrijfsvastgoed stijgt jaarlijks in waarde en is minder onderhevig aan esthetische veroudering dan residentieel vastgoed, wat de verkoopwaarde ten goede komt.

Oreon Properties: matchmaker tussen aanbieder, eindgebruiker en investeerder

KMO-gronden zijn schaars en de vraag is groot. Oreon Properties helpt ondernemers om vastgoed strategisch in te zetten tijdens de verschillende groeifases van hun bedrijf. Voor investeerders bieden wij een uitgebreide selectie aan waardevolle, rendabele investeringen, wat bijdraagt aan een evenwichtige spreiding van hun investeringsportfolio.

Innovatieve marketingtechnieken en uitgebreide databank

Om de perfecte match tussen eindgebruiker, investeerder en ontwikkelaar te realiseren, maken wij gebruik van een uitgebreide database en adverteren we onze panden via diverse kanalen. Voor KMO-parken investeren we bijvoorbeeld in microwebsites die gekoppeld zijn aan onze website. Met diverse marketingtechnieken zorgen we ervoor dat onze panden makkelijk online vindbaar zijn, en dankzij ons uitgebreide netwerk vinden we altijd een geschikte match.

Wij maken graag tijd voor u

Oreon Properties denkt graag met u mee over uw vastgoednoden en de inrichting daarvan. Maak gerust een afspraak of contacteer ons via het contactformulier.

Delen