“Breder kijken om onze kantoren en werkplekken future proof te maken”

18 september 2020

Bedrijven willen hun medewerkers, klanten, leveranciers zo goed mogelijk beschermen nu zij weer terug opgestart zijn. Ze leveren heel wat inspanningen om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaande. Maar op welke manier kunnen ze hun kantoren klaarstomen voor de toekomst? Ik roep ondernemers op om zich over de sectoren heen te informeren en te inspireren.

Door Philippe Geudens – 18/11/2020

We voeren met zijn allen aanzienlijke aanpassingen door in onze bedrijfsvoering, in de werkpostorganisatie en in de organisatie van werk. Handen wassen en afstand houden zijn hierbij onze eerste zorg want de werkplekken voor onze medewerkers moeten veilig zijn.

Vanuit de overheid en door onze sectororganisaties krijgen we allerlei richtlijnen aangereikt en maatregelen opgelegd. Soms zien we even door de bomen het bos niet meer, want de regels veranderen heel snel. Bovendien is elke bedrijfsactiviteit anders.

“We mogen ons niet verliezen in kortetermijndenken”

We mogen ons echter niet verliezen in kortetermijndenken: oplossingen op de korte termijn helpen ons om deze crisis te overleven, maar als de coronadreiging aanhoudt, moeten we breder durven kijken om onze werkruimtes en de organisatie van werk future proof te maken. Waarom zouden we het warm water opnieuw moeten uitvinden als er in andere sectoren al inspirerende praktijkvoorbeelden zijn?

Inspirerende praktijkvoorbeelden uit andere sectoren

Hoe zorgen we ervoor dat zo weinig mogelijk mensen in contact komen met zaken die door velen aangeraakt worden, zoals bijvoorbeeld schakelaars, Kunnen we domotica niet op grotere schaal inzetten? Of kunnen we geen andere, antibacteriële materialen gebruiken voor bepaalde contactoppervlakten? Kunnen we hiervoor te rade gaan in de ziekenhuissector of in de voeding?

Kunnen de afgeronde hoeken tussen vloer en muur in ziekenhuizen breder toegepast worden in kantoorruimtes? Kunnen we inspiratie putten uit de maatregelen die de vleesverwerkende industrie hanteert om contaminatie te vermijden? Waarom zouden we onze ventilatiekokers niet uitrusten met ultraviolet licht zoals in de zwembadsector?

Door ook overleg te plegen met collega ondernemers over de sectoren heen, kunnen we kijken welke maatregelen ook in ons bedrijf toegepast kunnen worden.

Delen

Wij maken graag tijd voor u

Oreon Properties denkt graag met u mee over de nodige kantoorruimte en de inrichting ervan.
Maak gerust een afspraak of contacteer ons via het contactformulier.