Investeren
in bedrijfsvastgoed

INVESTEREN IN BEDRIJFSVASTGOED

Wij adviseren u in al uw vastgoedbeleggingen

Investeren in vastgoed is niet altijd vanzelfsprekend. De verschillende formules, rendementen, BTW-tarieven en weinig transparante markt schrikken heel wat investeerders af. Toch is investeren in vastgoed absoluut de moeite waard wanneer u de juiste beleggingsmethode gevonden hebt.

  • Waarom investeren in vastgoed?
  • Hoe investeren in vastgoed?
  • Investeren in vastgoed of niet?
  • Investeren in vastgoed met een vastgoedmakelaar

Waarom investeren in vastgoed?

In de standaard beleggingsportefeuille valt vastgoed maar al te vaak uit de boot. Zonder reden, want investeren in vastgoed wordt gekenmerkt door een relatief stabiel rendement waarbij ook het vastgoed zelf doorgaans steeds in waarde stijgt. Er is dus zeker plaats voor commercieel vastgoed in een gezonde beleggingsportefeuille.

Oreon Properties heeft als missie om beleggen in vastgoed aan te moedigen door onze klanten waardevolle, rendabele investeringen aan te reiken, waardoor een evenwichtige spreiding van de investeringsportfolio in de hand wordt gewerkt.

Hoe investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed kan op verschillende manieren. Uw vastgoedmakelaar Oreon Properties gaat steeds samen met u na wat de beste handelswijze is voor u en uw onderneming. Zo bestaan er verschillende formules die, afhankelijk van uw situatie, het meest rendabel zullen zijn.

Onroerende leasing omvat een huur- en financieringscontract dat op het einde van het contract een aankoopoptie van maximum 15% van de waarde van de aankoop bevat. Het is bedoeld om investeringen in vaste activa te financieren.
Investeren in vastgoed kan ook door middel van Sale and rent back, waarbij de ondernemer die bijvoorbeeld nood heeft aan een financiering voor de ondersteuning van zijn export een grote cashflow kan vrijmaken door het bedrijfspand te verkopen en opnieuw te huren van de investeerder.
Sale en lease back is min of meer hetzelfde principe als een onroerende leasing, alleen gaat het hier om een bestaand gebouw. Een investeerder of bank investeert in vastgoed dat door het bedrijf terug geleased kan worden.

Investeren in vastgoed of niet?

Een goede investering wordt gekarakteriseerd door een zo hoog mogelijk, stabiel rendement. Bij investeren in vastgoed geldt echter, zoals bij elke investering, dat hoe hoger het rendement is, hoe hoger ook het risico zal zijn.

De vastgoedmarkt is echter een weinig transparante markt. Met kennis van zake en ervaring in het vakgebied kunnen er door te investeren in vastgoed dus toch rendementen behaald worden die groter zijn dan het risico dat er genomen wordt.

Men kan met andere woorden gouden zaken doen in vastgoedinvesteringen zolang men een gedegen kennis heeft van de markt.

Investeren in vastgoed met een vastgoedmakelaar

Onze adviseurs kunnen u helpen om de juiste keuze te maken bij het investeren in vastgoed. Oreon Properties doet waardebepalingen, legt u marktrendementen uit, staat u bij in het investeringsproces en werkt alle contractuele details uit. Met Oreon Properties als uw vastgoedmakelaar is uw investering dus in goede handen.

Wij maken graag tijd voor u.