develonxoreon

Develon Europe opent nieuw distributiecentrum in Boom DC2

develonxoreon

Develon Europe opent zijn nieuwe distributiecentrum in Boom DC2, in Units A en B, eigendom van Prologis, een wereldwijde ontwikkelaar en verhuurder van logistiek vastgoed. De units A en B, met een totale oppervlakte van circa 25.000 m², worden gehuurd door de Duitse logistieke dienstverlener Fiege.

Dankzij de tussenkomst van Oreon Properties heeft Develon Europe, onderdeel van het Zuid-Koreaanse Hyundai, een nieuw Europees distributiecentrum gevonden. De locatie in Boom, gelegen binnen de gouden driehoek (Brussel – Antwerpen – Gent), samen met het state-of-the-art karakter van het gebouw, gaf de doorslag voor de Zuid-Koreaanse multinational.

Yves Vanoverschelde (AM Director Europe) Develon: “Samen met Oreon Properties hebben we enkele mogelijkheden in België bekeken. Toen Boom ons pad kruiste, was deze site nog in de opstartfase. Na verschillende werfbezoeken werd onze directie steeds enthousiaster en hebben ze hun akkoord gegeven voor een lange termijn verbintenis.”

Met Boom DC2 realiseert Prologis een volledig elektrische faciliteit, wat een voorbeeld is van duurzaam bouwen. Meer dan 4.000 zonnepanelen met een totaal vermogen van 1,7 megawatt, gecombineerd met warmtepompen, energiezuinige ledverlichting en isolerende ramen met driedubbel glas, maken het gebouw volledig energiepositief.