38b2be2babaa41f88fb4ec9809cc39e4.jpg

CTG huurt logistieke magazijn in het Serax gebouw op de Veldkantsite (Kontich)

Close the Gap Circular IT Group (CTG) was al geruime tijd op zoek naar een modern magazijn in de zuidrand van Antwerpen. Door hun sterke groei werd de bestaande locatie in Mechelen te klein en konden de ESG-doelstellingen niet behaald worden.

“Na enkele gesprekken had Oreon Properties perfect begrepen waar we naar op zoek waren, en deze locatie in Kontich was precies wat we zochten! We zijn zeer tevreden. Deze nieuwe locatie, centraal tussen Antwerpen en Brussel, betekent een belangrijke mijlpaal in onze groei”, aldus Didier Appels, Managing Director CTG Circular.

CTG Circular, onderdeel van de Circular IT Group, legt een sterke nadruk op duurzaamheid. “We hechtten er dan ook veel belang aan dat onze nieuwe locatie een positieve impact zou hebben op ons duurzaamheidsbeleid. Onze nieuwe locatie is enerzijds vlot bereikbaar voor onze werknemers die met de fiets en het openbaar vervoer naar het werk komen. Met ons nieuwe magazijn op de Veldkantsite zitten we in een aangename omgeving met voldoende lichtinval, goede isolatie, en hebben we bovendien de mogelijkheid om verder door te groeien in de toekomst.”

Oreon Properties heeft CTG Circular begeleid in hun zoektocht en uiteindelijk viel de keuze op magazijn Hall 2 op Veldkant te Kontich, naast het prachtige gebouw van Serax. Dit gebouw omvat circa 5000m2 opslag met los- en laadkades, voldoende vrije hoogte en ruime buitenparkings met laadpalen. Op verzoek van de huurder zal de verhuurder Immo Serax nv (een deel van Buysse&Partners Smart Assets) kantoren inbouwen en worden er nieuwe, performante zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. Voor CTG Group betekent deze verhuis een terugkeer naar de roots, aangezien zij hun allereerste warehouse 20 jaar geleden in Kontich hebben opgestart.

Immo Serax nv is eigenaar van deze CTG / Seraxgebouwen en is een dochter van Buysse&Partners Smart Assets, de vastgoedtak van het private equityhuis Buysse&Partners, dat momenteel een portfolio heeft van voornamelijk iconische kantoorgebouwen in België en Nederland.

CTG Circular België is specialist in device lifecycle management en circulaire IT-oplossingen voor werkplek devices van middelgrote en grote bedrijven. Het maakt samen met onder andere CTG Circular Nederland deel uit van Circular IT Group (met Waterland als investeerder aan boord). In oktober vorig jaar heeft de groep ook NEG Group overgenomen, waaronder NEG IT-solutions en iUsed (Swoop) vallen. Inmiddels heeft Circular IT Group nagenoeg het volledige refurbishment-gamma in zijn portefeuille: Apple en Windows computers (NEG Group), werkplekapparatuur en infrastructuur (CTG), en nu met emXcore ook datacenterproducten.

Bent u ook op zoek naar een bedrijfsruimte om uw activiteiten te ondersteunen?